yandex metrica

Подаръци за Имен ден

Подаръците са нещо, което може да бъде поднесено с повод или без да съществува такъв. Един от празниците, съпроводен с множество изненади, е именният ден. Тогава трябва да се замислим съсредоточено и подробно какъв точно подарък да изберем на празнуващия. Единственият начин, по който несъмнено ще зарадвате получателя, е когато подаръкът бъде избран от сърце и с кристално ясната цел да достави удоволствие.

В тази статия ще ви разкрием не малко на брой предложения за перфектния подарък за имен ден. Имате привилегията и възможността с малко пари да превърнете деня на именника в незабравим и неповторим. От вас се изисква единствено да проявите малко повече воля и въображение, с които да си послужите при избора на подходящата изненада. Бъдете сигурни, че човек не винаги е в състояние да се трогне от нещо скъпо, луксозно и иновативно. Най-често малките жестове оставят трайни и незаличими следи след себе си. Ето защо и нашите идеи за перфектен подарък са насочени в тази сфера.

Подарък за Имен ден

Какъв страхотен подарък за имен ден да изберем?

Една от най-важните цели на подаръка е да създаде неизпитвано до сега удоволствие у получателя. За никой не е тайна, че на този празник гостите сами трябва да се сещат за празнуващите, тоест именниците. Разбира се, не можем да отречем факта, че най-важното от всичко, е фактът, че сте се сетили за вашия близък приятел и сте сметнали за нужно да го уважите на този ден. Не по-малко съществено обаче е, че сте избрали подходящия подарък, който да му поднесете.

За да ви бъдем максимално от полза, то на първо място ще ви изложим някой от най-важните правила, които трябва да бъдат спазвани при избора на подаръци за имен ден. След което може да преминем и към съществената част, а именно идеите за това как да изненадаме скъп за наш човек в деня, когато е именник. Когато решаваме да закупим даден предмет или друго, то важно е да не забравяме, че на имен ден се подаряват такива подаръци, които могат да бъдат използвани от празнуващия, а не от цялото му семейство.

Различните хора приемат по различен начин това твърдение, но все пак, нека отбележим, че не сме го измислили ние, а съществува от дълги години и е било спазвано от всички гости, посещаващи дома на именника. В никакъв случай не бива да поднасяте подаръка си след като именния ден е изминал. Важно е той да бъде подарен в деня, или най-късно, в навечерието на самия ден.

Когато решаваме да зарадваме именник, то не бива да му поднасяме пари, поставени в плик или подадени на ръка. Забравете за онази реплика „купи си каквото пожелаеш”. На всички им е омръзнало да получават такава „изненада”, защото в 99% от случаите парите биват инвестирани във всичко друго, но не и в това получателят им да си закупи онова, което желае. Ето защо съветът ни е да се потрудите в избора на подарък и в никакъв случай да не позволявате това да се случва в последния момент, защото тогава най-често оставаме разочаровани от уж богатия асортимент по търговските вериги и резултатът е ясен.

Дори и да сте изключително близки на празнуващия, то в никакъв случай не му подарявайте твърде скъп подарък. По този начин рискувате да го поставите в неловко положение и това в никакъв случай няма да се отрази добре на настроението му. Само при мисълта какво ви е поднесъл за миналия ви рожден ден, би могло да се почувства нелепо и да не изпита радост от онова, което сте му избрали.

Ако сте на празника на човек, който е предостатъчно задоволен материално и смятате, че едва ли има нещо, което да не притежава, то не е нужно да отклонявате поканата, само защото не успявате да се справите със сложната мисия, а именно покупка на подарък. Проявете фантазия и ви гарантираме, че изненадата ви ще бъде оценена. Не залагайте на ценна и скъпа вещ, а на такава, която се отличава с рядкост. Поднесена с остроумие, тя би могла да се превърне в любим предмет за именника.

А сега да преминем към предложенията, специално селектирани за именниците, празнуващи през цялата година:

1. Гравирани подаръци

Повечето хора, чувайки гравирани подаръци, си представят нещо изключително скучно, което смятат, че няма как да се впише във веселия повод. Това, разбира се, е изключително грешно твърдение. Вие можете да гравирате нещо малко, но със сантиментална стойност. Не е нужно предметът да заема почетно място на някоя витрина. Единственото, което има значение, е той да напомня на притежателя си за вас, по възможност ежедневно, особено тогава, когато е поднесен на много скъп до сърцето ви човек, било то съпруг, съпруга, майка, баща.

Предлагаме ви да обърнете внимание на ключодържателите, върху които могат да се гравират дати, имена, послания, пожелания, откъс от любима ваша песен или реплика от филм. Възможно е да постигнете ефект, който да породи широка усмивка по лицата на празнуващите. За целта не е необходимо да предвиждате кой знае какъв бюджет, тъй като стойността на подобна вещ никак не е висока.

Преди да заложите на подобен вид подарък е важно да изследвате до най-малкия детайл всички дребни подробности. Проучете внимателно какво точно харесва вашият човек и дали ще си личи, че подаръкът е специално избран за него. Когато избирате с какво да изненадате даден именник, то бихте могли да съобразите избора си с това, какви са хобитата му и какво обича да прави през свободното си време, от какво се интересува и каква длъжност заема. В този ред на мисли, следва да преминем към следващото наше предложение.

2. Луксозни химикалки

Един от най-желаните подаръци, които да поднесете на човек, чиито подпис е поставен върху стотици документи всеки ден. Ако се чудите и маете, то луксозните химикалки вече ви намигат и са в очакване да ги допълните с подходящ надпис, послание или пожелание, което да бъде гравирано върху една от страните. Едва ли някога сте се сещали за подобен тип подарък, който да бъде поднесен за имен ден. Този предмет отговаря изцяло на всичките изисквания, създадени преди десетки, а дори и стотици години – предназначен е изцяло за празнуващия, не струва твърде скъпо, а и е достатъчно оригинален и запомнящ се.

Не забравяйте, че какъвто и подарък да сте решили да поднесете, то онзи, който е персонализиран, е с няколко обиколки пред останалите. Благодарение на оригиналността и уникалността си подобна вещ е в състояние да породи сълзи от щастие в очите на всеки един. Вие няма как да останете незабелязани, а гостите ще се възхищават цяла вечер на това колко сте идейни и неповторими. Какво по-хубаво от това? Прекарвате си супер, направихте един човек щастлив, а и сте в центъра на купона и вниманието.

Подаръци за Имен ден

3. Чаша с ваша снимка

Хората обичат да получават подаръци. Със сигурност някога сте чували как онези, на които скоро им предстои да отбележат имен ден, ви казват, че не желаят да им купувате каквото и да било, понеже си имат всичко, от което някога са имали нужда. Да, ама не! Всички обичаме да рецитираме тези думички, но тайно се надяваме да бъдем изненадани по начин, за който дори не сме и подозирали.

Какво ще кажете за чаша с ваша снимка? Разбира се подобен тип подарък е редно и уместно да се поднесе на ваш приятел, роднина, любим, любима, баба или дядо. Ако сте поканени на имен ден на човек, който сте виждали няколко пъти в живота си, то не е нужно да залагате на чаша със снимка. Освен това се счита, че чашата е доста лична вещ, тъй като всяка сутрин първото нещо, с което устните ви осъществят контакт, е именно тя, докато отпиват глътки от горещата ободряваща напитка. Забавно е, нали?

Изберете снимка, напомняща за някой щур и забавен ден, прекаран с много смях и веселие, допълнете надпис или пожелание и опаковайте старателно по начин, който само вие умеете. Бъдете сигурни, че ще впечатлите човека, на който я поднасяте.

4. Календар със снимка

За някой може и да е налудничаво, но календарът със снимка е един прекрасен жест, отмерващ дните и месеците. За да постигнете мечтания ефект, а именно да останете забелязани, то нужно е да подберете снимков материал, който да се вписва към всеки един от месеците през годината. Не забравяйте, че внимателно подбраният подарък е онзи, който ще се ползва дълго време.

Когато избирате подарък за имен ден, то винаги можете да прибавите към него бутилка хубаво вино и бонбони от бял или черен шоколад. Съчетанието несъмнено ще се хареса на всяка дама, а защо не и господин.

Бъдете креативни и полагайте старание и грижи в избора на идеалния подарък. Надяваме се нашите съвети да са ви от полза.